3e dag in Kuala Lumpur
Blijf op de hoogte en volg Fam
11 Oktober 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur
De monorail is hier te vergelijken met de metro bij ons, alleen een stuk goedkoper; voor €0,50 reis je hier van de ene kant van Kuala Lumpur naar de andere kant, dit zijn prijzen waar we bij ons alleen maar van kunnen dromen.
De monorail heeft ons naar Kuala Lumpur centraal gebracht van waaruit we te voet zijn verder gegaan. Dit was wederom een stevige "tippel", zeker gezien de warmte (34 C) en het aantal keren dat we door een taxidriver zijn aangesproken of we niet toch liever een taxi wilden. Men is het hier schijnbaar niet gewend dat mensen veel te voet doen, en zeker geen toeristen. En Ylva heeft wederom dapper mee gelopen.
Allereerst zijn we naar een vlindertuin geweest waar we hele mooie en bijzondere vlinders hebben gezien. Ylva had er zelfs een vriendje, een vlinder die op haar hand kwam zitten en er niet meer weg wilde.
Toen zijn we te voet verder gegaan naar de Nationale Moskee van Maleisië.
Een immens groot en mooi bouwwerk, waar op vrijdag (de dag van het gebed voor moslims) zo'n 15.000 moslims samen komen om te bidden.
En daar waar we gisteren met Ylva al een "attractie" waren, bleek dit vandaag nog een paar graden erger. Vandaag is zij alleen tientallen keren gefotografeerd, maar moesten we als gezin er ook een aantal keren aan geloven.
Na afloop van het bezoek aan de moskee weer te voet terug richting de monorail, die ons terug richting ons hotel heeft gebracht. Bij het uitstappen bleek er een enorm noodweer aan de gang, welke we hebben getrotseerd omdat het tijd was om te skypen met de klas.
In het hotel aangekomen waren we tot op het bot nat ( en dat van een tiental meters door de regen!), maar we hadden het er graag voor over om de jarige juf te spreken en de vriendjes van de klas te zien.
Het contact werd gelegd (met enige vertraging, want het is toch de andere kant van de wereld), maar het was een geweldige ervaring.
Ylva vond het zo super dat ze haar vriendjes van de klas kon zien, dat ze bijna geen woord kon uitbrengen (en daar heeft ze normaal geen last van). Maar het was erg leuk om ze allemaal weer even te zien en te spreken en bracht van beiden kanten emoties met zich mee. Ongelooflijk dat er technieken zijn waardoor dit mogelijk te maken is.
Vervolgens een hapje gaan eten en nu op tijd naar bed want morgen gaan we Hopon-Hopoff-en.
Welterusten en lieve groet van Antoinette, Roel en Ylva xx..
11 Oktober 2012 - 19:17
Jet&leon:
Hoi Roel en Antoinette en Ylva,
Das wel echt tof om dat zo te kunnen volgen. Dan lijkt het even of jullie toch niet zoooo ver weg zijn.
Ik ben blij dat de heenreis goed verlopen is en dat jullie nu genieten. Ik kan me voorstellen dat jullie ernorm veel ervaringen en indrukken opdoen en dat dat voor Ylva overweldigend moet zijn.
Wat fijn dat ze met de klas kon skypen. De moderne technologie hé. Mijn zus (jongste) ligt nu enkele dagen voor observatie in het ziekenhuis in Leuven en bij haar bed heeft ze een scherm met internet/skype/tv/radio..., niet te geloven. Naast haar ligt een vrouwelijke prof statistiek die gewoon verderwerkt vanuit haar ziekenhuisbed. Morgen mag ze gelukkig naar huis. Dat wordt dan al een stuk gemakkelijker.
Verder gaat het hier zijn gangetje. 'tWas vandaag heel mooi weer (voor de tijd van het jar hé).
Wij volgen jullie op de voet!
Tot binnenkort,
Liefs,
Jet. -
12 Oktober 2012 - 13:02
Opi En Omi:
Lieve Antoinette,Roel en Ylva.
Wat een beleving voor jullie, het lijkt ons inmens om dit allemaal mee te maken, en dat het met openbaar vervoer goedkoop is lijkt me goed om in Nederland ook in te voeren, zodat ook hier de mensen daar meer gebruik van gaan maken.
Ylva wat fijn dat je je klasje op skyipe hebt gezien, en natuurlijk de koele Siebe, die zal ook wel blij zijn geweest.
Wij vinden het fijn dat jullie het naar de zin hebben en zullen jullie verder volgen, hier gaat allen prima.
Dikke knuffel en tot morgen.
Pa en Ma -
12 Oktober 2012 - 13:06
Carola En Henk:
Hallo Antoinette, Roel en Ylva,
Leuk om op deze manier jullie reis een beetje te kunnen volgen.
Wij wensen jullie ongelooflijk veel plezier toe en hopen dat dit een onvergetelijke reis voor jullie zal zijn.
Hartelijke groet
Carola en Henk. -
12 Oktober 2012 - 14:56
Wildred:
Hee Belskes,
dat klinkt goed als ik zo lees. Wat leuk om jullie belevenissen te volgen. Wat zullen jullie veel zien, meemaken en doen. Ook wij hadden vanmorgen flinke regenbuien, nu is het droog en tijd om te wandelen met Shaman, zelfs een zonnetje. Geniet van jullie dagen in Kuala Lumpur. Veel groetjes en een hondenpoot van Shaman en Wildred -
12 Oktober 2012 - 19:07
Leon:
toch nog even een hiepiep hoera voor de jarige juf! !:-)
nog vele mooie jaren gewenst!
groetjes -
12 Oktober 2012 - 19:30
Anita, Stefan En Swen:
Hallo,
Fijn om te horen dat de reis goed gegaan is, ook met Ylva.
Leuk om jullie op deze manier te volgen. Dan lijkt het toch wat minder ver weg.
De eerste dagen hebben jullie, zo te lezen, al goed omgekregen. Geniet maar lekker.
En voor over een paar daagjes, goede doorreis naar de Aussies.
Dikke knuffel van ons allemaal.
Stefan, Anita en Swen
xxx -
12 Oktober 2012 - 19:41
Siebe Merken:
Dag Ylva,
Hoe gaat het in Kuala Lumpur? Heb je er ook een zwembad?
Hoe gaat het met jou? Ik hoop van goed.
Ik mis het spelen met jou!
Kus, Siebe Merken