Melbourne, stad van de diversiteit - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu Melbourne, stad van de diversiteit - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu

Melbourne, stad van de diversiteit

Blijf op de hoogte en volg Fam

13 November 2012 | Australië, Melbourne

Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen en rustig aan gedaan. Dit had tot gevolg dat we pas om 9.45u op de bus richting Melbourne zaten te wachten en dat is voor ons doen laat. Reden: we wisten niet zo goed wat we van de stad moesten verwachten omdat we van verschillende kanten minder positieve verhalen hadden gehoord. We waren dan ook heel benieuwd wat onze bevinding van deze stad zou zijn.

Eenmaal in de bus bleek de plaatselijke " dorpsgek" ook in onze bus te zitten. Tegen iedereen die haar aankeek begon ze te schelden en te foeteren en als de buschauffeur iets te lang stil stond, dan kreeg hij "de wind van voren". Gelukkig was hij heel relaxed en deed hij net of "zijn neus bloedde". Op een gegeven moment was het zo erg dat ze zich zelfs met de route ging bemoeien en toen was de maat vol óf ze ging zitten óf ze moest uitstappen. Ze is blijven zitten maar heeft de hele tijd gemopperd. Best grappig en Ylva keek haar ogen uit.

Rond 10.15u waren we i n Melbourne en onze eerste indruk was positief. Oude Victoriaansegebouwen afgewisseld met nieuwbouw en "wolkenkrabbers", een mooi gezicht om te zien.

Uitgestapt, zijn we op zoek gegaan naar onze Hop on Hop off bus. Dit bleek iets minder makkelijk dan gedacht, maar naar enig speurwerk van manlief hebben we ze toch gevonden (de halte tenminste). Wat bleek echter, deze halte was tijdelijk buiten gebruik door werkzaamheden en dus moesten we op zoek naar de volgende halte. Gelukkig kan Roel goed kaart lezen en dus was deze na een stukje lopen snel gevonden. Inmiddels hadden we ook weer wat indrukken kunnen opdoen en wat opviel was dat hier veel mannen en ook wel vrouwen rondliepen in pakken en goede kledij. Altijd mooi om te zien (vind ik tenminste).

Het wachten was nu op onze bus en ondertussen hebben we even een bakkie gedaan. Na een klein kwartiertje was de bus er en zijn we ingestapt. Als eerste hebben we toen de rondtour gedaan om een indruk te krijgen van de stad en alles wat er te zien was. Hier hebben we een kleine twee uur over gedaan.

Na de hele tour te hebben gezien, zijn we uitgestapt bij het " Shrine of Remembrance", een monument ter nagedachtenis aan alle gesneuvelde Australische soldaten in diverse oorlogen. Bij het binnentreden hadden we het geluk dat we een ceremonie mochten bijwonen met oud strijders ter nagedachtenis aan de gesneuvelden in de WO||. Erg indrukwekkend. Tevens hebben we diverse tombes bekeken en hebben we van het uitzicht genoten boven op het monument.

Buitengekomen hebben we eerst een boterhammetje gegeten en wat gedronken, heerlijk in het zonnetje en dus genieten.
Daarna zijn we met ons vertrouwde vervoermiddel (onze benenwagen) op pad gegaan. als eerste zijn we door de Botanische tuin gewandeld en hebben we genoten van alle mooie bloemen, planten en kunstwerken. In alle drie de grote steden hebben we de Botanische tuin bezocht, allemaal verschillend maar even mooi om te zijn.

Van de Botanische tuin zijn we door de stad naar de "Eureka Toren" met het Eureka Skydeck gelopen. De Eureka toren is het hoogste gebouw van Melbourne met een hoogte van 300mtr. Deze toren kun je bezichtigen en we hebben even getwijfeld of we het zouden doen (want ze weten hier de weg met wat alles kost) omdat we in Kuala Lumpur ook al in de Twin Tower waren geweest, maar hebben toch besloten om naar boven te gaan. Een zeer wijze beslissing.

In 39 sec. zijn we van de eerste naar de 88 verdieping gegaan, alleen dat al is een apart gevoel dat je niet allen merkt aan je oren maar ook aan je buik!. De lift uitkomend hadden we een onbeschrijfelijk mooi en adembenemend uitzicht over de stad en wijde omgeving. Uiteraard zijn we helemaal rond gelopen en overal was het even schitterend om te zien. Ylva was er zelfs sprakeloos van (en dat komt niet zo heel vaak voor) en helemaal onder de indruk.
Genietend van het uitzicht en een kopje cappuccino hebben we hier een tijdje gezeten. Er bleek ook WIFI te zijn, maar omdat het veel te vroeg was om te skypen (6.00u Ned/Belg tijd) hebben we maar een berichtje naar het klasje van Ylva gestuurd vanaf 300mtr. hoogte.

Rond 16.30u zijn we weer terug naar beneden gegaan en door de stad naar het "Federation Square" gelopen. Dit is het centrale plein midden in de stad. Hier kwamen we midden in de opnamen van Masterchef Australië terecht. Natuurlijk hebben we hier even naar staan kijken.
Inmiddels was het rond 7.00u (Ned./Belg tijd) geworden en dus hebben we geprobeerd vanaf het plein (want daar was WIFI, ideaal) met het thuisfront te skypen. Bij Bomma hadden we succes want die is altijd vroeg op. We hebben even gezellig bijgeklets en haar het plein en alles daaromheen laten zien wantte hadden een supergedelegeerden verbinding. Daarna opi en omi geprobeerd, maar dat zijn langslapers en dus helaas. Ylva wilde ook nog even bij Siebe proberen, maar ook daar geen succes (hopelijk is hij wel op tijd op school gekomen :)).

Inmiddels was het al tegen zessen en dus zijn we richting bushalte gelopen. De bus kwam vrij snel en nadat we ons door de avondspits hadden heen gewurgd waren we om 18.45u op de camping.
Eten gekookt, opgeruimd, afgewassen, Ylva verzorgd en in bed gestopt en onder het genot van een kopje thee het verslag geschreven.

Het was een mooie dag en Melbourne was ons niet 100 maar 200% meegevallen. Sterker nog: wij vinden het de mooiste stad van de 4 grote steden die we bezocht hebben en morgen gaan we weer terug.

Lieve groet Antoinette, Roel en Ylva xxx...

• 14 November 2012 - 08:10

Alexander:

Hoi Reizigers,

Nu weet ik waarom ik jullie on-line zag komen om 6:00 in de morgen. Ik kwam uit de douche en zag dat jullie on-line waren met Skype. Kon alleen niet Skypen omdat ik naar mijn werk moest.

Gaan jullie ook nog naar Albert Park?

Geniet!

• 14 November 2012 - 10:05

Juf Chantal En De Kleuters:

Dag Ylva en mama en papa
    Hier nog een kort woordje uit ons klasje. We zijn al 2 weken aan het leren om een mooi kindje te tekenen en nieuwe dingen te ontdekken met ons lichaam. Zo hebben we gisteren blind allerhande dingen kunnen voelen en ruiken. Ze vonden het spannend maar toch ook een beetje eng,want je weet maar nooit wat juf in zo'n voelzakje kan stoppen,hé. Het viel gelukkig allemaal mee. Zo hebben we ook Nathan en Yasmine nagetekend op ware grootte op papier. Deze grote tekeningen hangen nu te pronken in ons klasje.
    Voor vrijdag kunnen de kindjes een mooie tekening of een knutselwerkje maken voor sinterklaas. Deze stuurt de directie dan op naar sinterklaas en dan zouden we een verrassing krijgen. We zijn benieuwd! Volgende week start de kermis in ons stadje en ook in onze klas. Vanaf woensdag komt er een stagiaire,juf Brenda,meespelen met de kleuters. Ze vinden het best wel spannend.Zo,dit waren weer enkele nieuwtjes uit onze klas. Misschien tot vrijdag en een veilige reis. Dikke knuffel en kus van ons allemaal.

• 14 November 2012 - 17:35

Veerle:

Dag dag avonturiers,

wat hebben jullie alweer veel beleefd die laatste week! Heerlijk om dit weerom te lezen!Koala's, kangeroes, ... amai niet wat een avontuur! En ook heel mooie uitzichten!!
    Hier in ons belgenlandje gaat alles gewoon zijn gangetje ... vorig weekend de carnavalsgekte weer gestrart, het komend weekend is er kermis en dan is de sint weer in het land ... wat gaat de tijd snel voorbij ... het 2e deel van jullie trip staat voor de deur !! Geniet nog van die laatste dagen Australië & een goede reis naar Nieuw-Zeeland !! Groetjes Veerle & haar mannen