Queen Victoria Market Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu Queen Victoria Market Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu

Queen Victoria Market Melbourne

Blijf op de hoogte en volg Fam

15 November 2012 | Australië, Melbourne

Vannacht wederom goed geslapen. Op het gemak opgestaan en ontbeten, opgeruimd en ons aangekleed en tussendoor ook nog een machine was aangezet en opgehangen.

Vandaag gaan we nog één keer naar Melbourne city omdat we graag nog een bezoek willen brengen aan de "beroemde" Queen Victoria Market". De markt waarvan gezegd wordt dat je hem gezien moet hebben als je in Melbourne bent geweest. Omdat hij maar tot twee uur open is, zijn we er dinsdag niet naartoe kunnen gaan en op woensdag is hij dicht. Vandaar dat we dan maar besloten hebben om er vandaag heen te gaan.

Rond 9.45u zaten we in de bus en om ongeveer 10.30u zijn we bij de markt aangekomen. Het was er een komen en gaan van mensen en dus was onze verwachting hoog gespannen. Eerst maar even een bakkie doen en dan zouden we ons in het "gedruis" storten.
Na één rij hadden we het al gezien......"kroam, kroam en nog eens kroam". Ongelooflijk wat een rotzooi en kitsch. Was dit nu waar ze het allemaal over hadden en wat je gezien moet hebben??? Wij hadden het in ieder geval snel gezien en hielden het voor bekeken.

Omdat Ylva de hele vakantie al heel lief en braaf is geweest (een uitzondering daargelaten) en nauwelijks of niet gezeurd heeft, zeker niet wat betreft het willen hebben van dingen, vonden we dat ze een verassing had verdient. De hele vakantie heeft ze het er al over dat ze graag vleugels wil hebben zodat ze kan vliegen. Gisteren heb ik er gezien bij "Waterfront City" en dus zijn we daar naartoe op weg gegaan. Ylva vond het allemaal heel spannend, want ze wist dat ze een verassing ging krijgen, maar natuurlijk niet wat. Ze was dan ook in "in de zevende hemel" toen ze haar vleugels kreeg (alsof ze nooit wat krijgt en nog niks heeft). De rest van de middag heeft ze ze aan iedereen laten zien die ze maar zien wilden.

Van "Waterfront City" zijn we met de Circle Tram richting het centrum gegaan. Hier aangekomen zijn we te voet naar het centrale plein gelopen omdat we nog even ons reisverslag wilden plaatsen en omdat we nog een paar boodschapjes moesten doen.
Ylva weet dat Sinterklaas en Kerst dit jaar aan haar voorbij gaan omdat we op reis zijn. Toch heeft ze het er geregeld over dat de Kerstman misschien toch wel voorbij komt tijdens onze reis ("Sinterklaas kan niet want die is in Belgie en Nederland") en dus hebben mamma en pappa hebben in verschillende winkels briefjes achtergelaten voor het geval dat de Kerstman daar komt kijken (je weet maar nooit!).

Na alles geregeld te hebben, zijn we met de bus weer terug richting onze camping gereden. Hier heeft Ylva natuurlijk als eerste haar vleugels uitgepakt en daar vervolgens de hele camping mee rond gevlogen.
Zelf de was verzorgd en nog een nieuwe machine laten draaien. Roel is begonnen met de fotorugzak vliegklaar te maken. Daarna eten gekookt, afgewassen en spullen opgeruimd.
Inmiddels was het 8.10u Ned/Belg. tijd en hebben we omi gebeld. Omi is nl. jarig vandaag en dus hebben we met z'n allen Happy Birthday voor haar gezongen. Daarna Ylva gedoucht en in bed gestopt,was verder verzorgt en gestreken (alles is nu weer lekker gewassen en gestreken voor Nieuw Zeeland), kopje thee gedronken en nog even samen teruggeblikt op Melbourne. Wij vonden het een hele mooie en bijzondere stad met een bruisend zakenleven, maar waar alles behalve hectiek en stress de overhand heeft.

En nu...... nu gaan we slapen. Morgen is onze laatste dag in Australië en moeten we de camper inleveren.

Welterusten en lieve groet Antoinette, Roel en Ylva xxx...

• 16 November 2012 - 08:37

Opi En Omi:

Hoi lieve luitjes
    Ylva wat mooi die vleugels,misschien kun je even naar Heytse vliegen dan kunnen we je lekker knuffelen,opi zegt dat je niet te hoog moet gaan want dat vindt hij eng,
    Dikke knuffel opi en omi

• 16 November 2012 - 08:39

Era:

Hoi Ylva,
    Wat heb je mooie vleugeltjes op je rug. Maar jouw slippers vind ik ook mooi.
    Jullie hebben wel mooi weer. Ik vind jouw trui ook heel mooi. Dat was het, want er staat al veel op het kaartje, aldus Era.
    Groetjes voor Ylva van Era.

• 16 November 2012 - 08:42

Jana:

Hoi Ylva,
    Ylva i wil jou graag een kaartje sturen maar mam zegt dat ik alleen dit briefje kan sturen.
    Jij hebt mooie vleugels zeg! Geniet nog van je verre vakantie.
    Groetjes, Jana

• 16 November 2012 - 13:41

Henk En Carola:

Hallo Antoinette,Roel en Ylva,Wat hebben jullie een prachtige tijd gehad in Australië,zoveel gezien en beleefd en alles is zo goed verlopen zonder ongelukjes of andere narigheid.Nu de laatste dag in Australië en dan Nieuw Zeeland.Wij kijken er naar uit om te lezen wat jullie daar allemaal gaan beleven en welke weg jullie gaan volgen.Wensen jullie een hele goede vlucht en fijne reis verder.Liefs en groetjes Henk en Carola.

• 16 November 2012 - 17:58

Juf.Hilde:

Hallo Ylva, mama en papa

Wat fijn dat ik jullie echt gehoord heb, want het is voor mij al een hele tijd geleden maar voor jullie zal dit snel gaan. Gelukkig maar want het is een heel avontuur, geniet ervan.
    In het klasje wilde iedereen iets vertellen, we moesten telkens zeggen: "wacht even".
    Je merkt dat alle kleuters er mee bezig zijn. Ze hebben ook vragen zoals Moet Ylva nu gaan slapen?
    Ik heb weer naar je mooie foto gekeken, wat een leuke vleugels.Ik zie wel niet hoe je ze hebt vast
    gemaakt. (rond je schouders of ....)
    Voor jullie een fijne vliegreis en tot volgend bericht.

Dikke knuffel voor Ylva.
    Groeten

• 16 November 2012 - 19:35

Frans Elly Leenaerts:

Hoi Antoinette Roel Ylva. Goede vlucht naar nieuw Zeeland en daar weer verder met de camper prachtig.ylva hou de mooie vleugeltjes dan ben je er zo.verder nog veel mooie dagen .groetjes Frans en Elly hoi.