5e en laatste dag Kuala Lumpur
Blijf op de hoogte en volg Fam
13 Oktober 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur
Omdat het buiten stortregent besluiten we rustig aan te doen met het inpakken van onze koffers en het uitchecken uit ons hotel. We mogen tot 12.00u blijven en dat doen we ook.
Daarna trekken we naar het naast gelegen winkelcentrum, niet om er te winkelen, maar om er onze tijd om te krijgen en te schuilen voor de regen. Want regenen kan het in Kuala Lumpur, daar zijn we inmiddels achter .
Onder het genot van een kopje koffie hebben we "geëvalueerd" wat we van Kuala Lumpur vonden. Het is een zeer grote stad, met een overdosis aan winkels en eetgelegenheden. De winkelcentra die er gebouwd zijn en de exclusieve shops die daar in gevestigd zijn, sluiten niet aan bij het beeld van de, in onze ogen, niet al te welvarende bewoners van deze stad.
Daarnaast is het ons opgevallen dat er, in tegenstelling tot bij ons, heel veel mensen werken. Het maakt niet uit wat ze doen, maar ze hebben een baan. Het lijkt wel of "status" hier afhangt van het hebben van de baan. In alle winkels en eetgelegenheden is er een massa aan personeel en doordat ze niks te doen hebben kijkt de een nog vervelender uit de ogen dan de ander. Maar komt er een klant binnen, dan zijn ze er en draaien ze continue om je heen (om gek van te worden).
Wat ons ook is opgevallen is hoe schoon de stad is. Je ziet nergens iets op de grond liggen en wat er ligt wordt door toeristen achter gelaten. En als er wel iets ligt, dan wordt het wel door de een of andere opgeruimd. Ook daar konden wij een voorbeeld aannemen; op deze manier heb je wel heel wat mensen aan het werk en houdt je je omgeving schoon.
En dan zijn er nog de massa 's beveiligingsmensen. Waar je kijkt, op elke hoek van de straat, bij elke winkel, overal zijn ze er. Je kunt je overal veilig voelen en hoeft niet bang te zijn dat er iets gebeurd.
En tot slot: iedereen is er even vriendelijk en behulpzaam (dit laatste waarschijnlijk omdat ze blij zijn dat ze iets te doen hebben).
Na de koffie, ff shoppen en een dagje rustig aan doen, kwam er vlak voordat we moesten gaan nog een verassing voor Ylva. Er kwam een skyp binnen van haar vriendje Siebe C. Voor beiden een geweldige ervaring om elkaar op deze manier te zien, met elkaar te praten en te knuffelen en kussen. Geweldig gewoon!. Na afloop van het gesprekje kon ze er weer helemaal tegen.
Tegen 18.00u was het zover..... Onze taxichauffeur was er om ons naar de luchthaven te brengen. De rit verliep vlot en het inchecken eveneens. Even een hapje gegeten en toen, toen is iets gebeurd wat niemand ooit had gedacht. Bomma en Bompa gingen online!. Alexander heeft er voor gezorgd dat ze konden Skypen met Ylva. Een nieuwe wereld is voor hen open gegaan, maar denk wel dat ze het leuk vonden.
En toen richting de gate om eindelijk in te checken naar het land waar het allemaal om begon: Australië. We hopen dat we een goede en behouden vlucht hebben en veilig en wel in Sydney aankomen.
Kuala Lumpur was een mooie " opwarmer", waar we met plezier aan terug denken, maar nu kan de reis echt beginnen.
Lieve groet Antoinette, Roel en Ylva xx...
14 Oktober 2012 - 14:36
Opi En Omi:
Lieve Antoinette,Roel en Ylva.
Wat fijn om jullie reisverslag weer te lezen en wat fijn dat jullie Kuala Lumpur als een mooie ervaring beschouwen,na alle drukte zal Australie wel rustig zijn, ook dat is weer prettig, en Ylva wat leuk dat je met Bomma en Bompa geskaipd hebt en natuurlijkmet je vriendje Siebe.
Wij wenen jullie weer veel mooie reiservaringen en tot het volgende verslag.
Dikke knuffel Opi en Omi -
15 Oktober 2012 - 14:12
Veerle:
Hoi Antoinette, Roel & Ylva,
wat een leuke verslagen van jullie ervaringen en dat weer elke dag opnieuw!! Terwijl ik ze lees kan ik het je bijna horen vertellen Antoinette !! Heerlijk om op zo'n manier te kunnen meegenieten van jullie schitterende reis! De drukte van Kuala Lumpur laten jullie nu achterwege om te genieten van Australië!! Hopelijk valt ook deze vliegreis erg goed mee !! Heel veel groetjes en geniet ervan !! Veerle & de mannen