De klok een uur vooruit / lucky day! - Reisverslag uit Coffs Harbour, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu De klok een uur vooruit / lucky day! - Reisverslag uit Coffs Harbour, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu

De klok een uur vooruit / lucky day!

Blijf op de hoogte en volg Fam

29 Oktober 2012 | Australië, Coffs Harbour

Helaas vanmorgen bij het ontwaken weer donker en bewolkt weer. Vannacht heeft het nog geregend, maar nu is het gelukkig droog. Op het gemak ontbeten, spulletjes opgeruimd, nog even genoten van de camping want deze overtrof wederom de mooiste die we tot nu toe al gehad hadden. Het lijkt wel of we van de ene mooie camping naar de andere nog mooiere camping rijden. En zo tegen 9.00u weer op pad.

We waren nog geen 5 minuutjes aan het rijden of het was al 10.00u!. Wat was er gebeurt: we waren van de staat Queensland naar de staat New South Wales gereden en dus de tijdzone gepasseerd. Dit betekende de klok een uur vooruit. Balen want nu hadden we een uur minder de tijd om mooie dingen te zien, maar dit betekend ook dat het tijdsverschil met Ned./België nu al 10 uur is. Maar goed we moeten het ermee doen en dus vanavond maar een uurtje eerder naar bed.

Als eerste zijn we naar Byron Bay gereden. Daar staat een hele mooie vuurtoren waar we met ons vertrouwd vervoermiddel (de voetenwagen) naar toe gelopen zijn. Dit was een wandelingetje van ongeveer 3,5 km met prachtig uitzicht over de Watego's Bay. Tevens was deze plek het meest oostelijke punt van Australië. En Ylva die genoot. Ze vond het geweldig om het "geweld" van het water tegen de rotsen te zien. "Kijk mamma, kijk hoe mooi",
En toen opeens "kijk mamma een walvis"!. En inderdaad daar zwom een walvis. Ongelooflijk voor de tweede keer in een week zagen we walvissen. Helaas heeft ook deze ons niet op een sprong getrakteerd maar wel op zijn mooie staart met de spetters die erbij horen. En wie kan er nu zeggen dat ie twee keer in een week walvissen heeft gezien?.

Na wederom dit geweldige spectacul te hebben meegemaakt, hebben we onze weg vervolgd. Even gestopt in Ballina om bij de Mc Donalds een bakkie te doen, ons reisverslag op internet te zetten, Ylva even nog meer energie te laten kwijtraken (want van een wandeling van 7 km berg op en bergaf daar is onze jonge dame niet moe van) en getankt want dit moet helaas ook bijna iedere dag gebeuren (mooi zo'n grote bak, maar het zuipt). Daarna weer verder want er moesten ook vandaag nog wat kilometertjes afgelegd worden om op schema te blijven.

Onze eindbestemming voor vandaag Arrawarra een klein plaatjes net boven Coffs Harbour. De weg er naartoe was door een mooi natuurgebied en alleen dat al was genieten. Natuurlijk kwamen we onderweg geregeld (zoals al de hele reis) bordjes tegen met daarop next ... km kangaroes maar helaas hadden wer tot nu toe nog nauwelijks of geen kunnen spotten. Laat staan vastleggen op de foto. Nu hadden we een bordje met next 25 km kangaroes en je zou denken dan moet het toch kunnen lukken.

Het is gelukt en hoe!.
Eerst zagen we langs de kant van de weg in een weiland een groepje wallibies (kleinere variant kangaroes) staan. Samen met Ylva er naartoe geslopen want ze zijn erg schuw en op de plaat vastgelegd want je weet niet of je er nog zult zien. Vervolgens zagen we er eentje in het gras langs de kant zitten, gedraaid en toen bleek dit een groepje van 4 te zijn. Ook hier weer naar toe geslopen, maar deze bleken nog schuwer dan ons eerste groepje. Wel een paar foto's kunnen maken, maar helaas niet zoals ik gewild had. Dan maar weer verder en hopen dat we nog iets tegen zouden komen.
En dan opeens klinkt er een klein lief stemmetje van achter uit de camper "kijk mamma en pappa kangaroes". Bleek dat er een hele groep in het weiland aan de andere kant van de weg tussen de koeien zat. Wij weer draaien op een eigenlijk veel te drukke weg, maar je moet er wat voor over hebben en nu hadden we de kans. Ook hier weer uit de camper, door het gras er een stukje naar toe geslopen, maar erg dicht bij kom je niet want ze hebben een ijzersterk gehoor en wederom een aantal plaatjes geschoten.
Voor ons zelf hadden we het gevoel al ontzettend goed beloond te zijn deze dag. Daar waar we er de afgelopen dagen nauwelijks of geen gezien hadden, hadden we er nu al een heel aantal in het wild gezien. Wat wil je nog meer.

Omdat het al wat later begon te worden en we moesten zorgen dat we op tijd op de camping aankwamen omdat anders de receptie dicht was, besloten we de laatste kilometers gewoon door te rijden en niet meer te spotten. Zo gezegd zo gedaan.
Onze camping lag in een bosrijke omgeving en dus moesten we de laatste paar kilometer door het bos. En daar zat hij opeens, langs de kant van de weg......... een "joekel" van een kangaroe. Hij had ons al meteen in het vizier en dus duimen dat hij er niet van door zou gaan als we gingen stoppen. Gelukkig bleef hij mooi rustig zitten en kon ik er naartoe sluipen. Ylva die zat ondertussen in de camper te stuiteren omdat ze er ook naartoe wilde, maar dat gaat in zo'n geval niet want dan is de "vogel" (lees: kangaroe) meteen gevlogen.
Al sluipend heb ik foto's getrokken (alles wat niet goed is of minder perfect kan toch gedeleted) en geprobeerd steeds dichter en dichter te komen. Dit is buitengewoon goed gelukt en uiteindelijk stond ik bijna oog in oog met onze grote vriend! Hij kreeg me toen inde gaten en maakte zich ontzettend groot. Eerlijk is eerlijk, maar toen voelde ik me toch wel even onprettig en zei maar heel braaf tegen hem " rustig maar ik doe je niks, alleen maar een paar foto's maken". Of hij me verstaan heeft weet ik niet (zal wel niet), maar het heeft wel geholpen. Hij ging weer rustig verder met eten. Pffffff........ Bij het terug lopen naar de camper had hij het waarschijnlijk niet meer en is er vandoor gegaan. Geen probleem, wij hadden mooie plaatjes en dat was genoeg.

Door dit alles zijn we natuurlijk te laat op de camping aangekomen en dus was de receptie al gesloten. Dan maar de nachtportier bellen en die is ook netjes gekomen. Hij heeft ons een mooi, rustig plekje geregeld en daar hebben we onze camper neergezet en onze spulletjes geïnstalleerd. Eten gemaakt, afgewassen, gedoucht, kleine meid in bed gestopt, kopje thee gedronken en nagenoten van een onverwacht geweldige dag.
Normaal moet je hier een hoop geld voor betalen als je dit met een excursie doet en wij hebben het vandaag "gewoon" mogen meemaken door rustig aan te doen en goed te kijken. Hoe rijk ben je dan???

Welterusten en tot morgen.

Lieve groet Antoinette, Roel en Ylva xxx...

• 30 Oktober 2012 - 08:11

Georgette:

Wauw, wat super om al jullie verslagen te lezen! Jullie moeten daar toch ontzettend genieten zeg! Ik kijk alweer uit naar jullie volgende verhaaltje en prachtige foto's! Liefs Georgette

• 30 Oktober 2012 - 09:23

Alexander:

Hmmmmm.... In Nederland hebben we de klok een uur achteruit gezet, maar goed in Australie rijden ze ook aan de verkeerde kant van de weg.

In België gaan ze dat overigens ook invoeren. Per 1 januari 2013 start er een proefperiode van 3 maanden waarin alleen vrachtauto's links gaan rijden. Als dat bevalt per 1 april ook de rest van het verkeer!

Geniet!

Alexander