Onze 1e dag in Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu Onze 1e dag in Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu

Onze 1e dag in Sydney

Blijf op de hoogte en volg Fam

03 November 2012 | Australië, Sydney

Vanmorgen bij het wakker worden, wachtte ons een verassing. Het had vannacht heel hard geregend en het regende nog steeds een beetje. Dit was niet wat de buurman ons gezegd had over het weer, maar gelukkig had ik niet mijn was buiten gehangen vannacht (want dat had ik eigenlijk wel willen doen).

Maar goed we hadden ons voorgenomen om richting Sydney centrum te gaan en dus gingen we dat ook doen. Als eerste hebben we de bus richting Blacktown genomen, so far so good. In Blacktown aangekomen moesten we de trein naar het centrum nemen, maar daar wachtte ons een tweede verassing. Er reden vandaag geen treinen naar het centrum omdat er onderhoud aan het spoor was op deze route. Hoeveel "pech" kun je hebben?. Maar gelukkig waren er bussen ingezet en dus werden we met z'n allen in een bus geduwd waarvan de buschauffeur het motto had: "komt het vandaag niet, dan komt het morgen wel". En dus reden we op ons dooie akkie via allesbehalve de kortste route richting Sydney centrum. Uiteindelijk kwamen we hier om 10.30u (en we waren toch al om 8.25u vertrokken en normaal is het 35 min. vanaf de camping tot het centrum.

Eenmaal in Sydney aangekomen eerst even een bakkie gedaan om vervolgens op zoek te gaan naar de halte van de Hop on Hop off bus (ja,ja vandaag en morgen gaan we weer hoppen!). Deze hadden we gelukkig snel gevonden dus dat was een meevaller.

Als eerste hebben we deze keer wederom het hele rondje gemaakt. En wat was het koud boven in die bus. We zaten n.l. op het bovendek want anders kon je niks zien. Een geluk dat het niet meer regende want anders was het helemaal een feest geworden. Over niks zien gesproken: heb zelf tijdens de rit ook enkele minuten niks gezien. Ik was n.l. tijdens het rijden rechtop gaan staan om een foto te maken en had even niet gezien dat er een boom met laaghangende takken aankwam.....bam recht tegen mijn hoofd. Toen zag ik even geen sightseeing maar sterretjes. Hoe dom kun je zijn?.

Na onze hele rondtoer die ongeveer 2 uur heeft geduurd, zijn we eerst weer even een bakkie gaan doen om warm te worden en hebben we een hapje gegeten.

We wisten nu wat we wilden gaan doen en waar alles lag en dus besloten we in eerste instantie weer even terug te vallen op ons vaste vervoermiddel, de benenwagen.
Als eerste zijn we naar de ferryterminals gelopen en genoten van het uitzicht, de skyline en de Harbor Bridge. Ook waren er straatmuzikanten en artiesten aan het werk en dat is altijd leuk om te zien. Grappig trouwens dat je dit in ieder land, in iedere grote plaats ziet terugkomen. Maakt niet uit of je in Europa of aan de andere kant van de wereld bent.

Daarna zijn we naar het Operahouse gewandeld. Een prachtig gebouw om te zien. Je kunt er helemaal omheen lopen. Jammer dat de zon niet scheen, want dan schittert het dak mooi in het zonlicht. Wie weet misschien morgen.

Van het Operahouse naar de Bottanic Garden. Deze lag helemaal langs het water en straalde een en al rust uit. Er stonden een hoop prachtige en aparte bomen, met omtrekken groter dan een huis. Ook stond er de sprookjesboom maar dan alleen zonder gezicht en natuurlijk had Ylva hier hele verhalen bij.
Verder waren er diverse huwelijken in het park waar we natuurlijk even naar "gegaffeld" hebben. Daar zijn we immers vrouwen voor :).

Via de Bottanic garden naar het Hydepark en de Victoria Church gelopen. Tja en hier was het helemaal een komen en gaan van bruidjes met hun gevolg. En oh wat is dat hier een poppenkast, niet normaal gewoon. De vrouwen hebben allemaal veel te korte jurkjes aan en veel te hoge schoenen waar ze helemaal niet op kunnen lopen.

Na ons dit alles aanschouwd te hebben, weer de bus genomen richting Fish Market. Hier waren we echter te laat in de middag en waren ze alles al aan het opruimen. Dan maar morgen en dan iets eerder want het is, naar zeggen, iets wat je gezien moet hebben.

Van de Fish Market met de bus de richting de Pyrmont Bridge. Hier kwamen we ook langs de terminal van de cruise schepen en daar lag me te een "joekel" aangemeerd. Ongelooflijk dat zo'n kolossaal schip nog kan blijven drijven. En kijkend naar de reddingssloepen hebben we ons afgevraagd of in geval van een ongeval iedereen die op zo'n schip zit wel in de sloepen kan.
Bij de Pyrmont Bridge aangekomen hebben we hier een mooie wandeling overheen gemaakt en een paar mooi uitzicht plaatjes geschoten.

Inmiddels liep het tegen zessen en zijn we bij het Hardrock Café Sydney een hapje gaan eten. Hier hebben we de nonkel uit bed geskyped en geprobeerd tante Anita aan de lijn te krijgen want die was jarig. Helaas is dit niet gelukt.

En toen......toen moesten we gaan beginnen aan de terugreis en dat werd ook nog een heel feest. We wilden met de Ferry gaan maar die bleek naar de plaats waar wij naar toe moesten niet meer te gaan. Hadden wij weer. Dan maar met de trein. Alleen konden ze ons daar niet precies vertellen hoe we moesten gaan omdat er geen treinen richting Blacktown gingen en dus " duwde" ze ons in de eerste die kwam met de mededeling " bij de volgende halte uitstappen ". Dit hebben we dan ook maar gedaan. En wat bleek: hier moesten we weer, evenals vanmorgen, in de bus. Gelukkig hadden we nu een chauffeur die er iets meer de vaart in zette en dus schoot het beter op.

Uiteindelijk waren we om 21.30u veilig en wel terug bij de camper. Ondanks dat het weer niet zo mee had gezeten, hadden we een mooie dag gehad en veel mooie dingen gezien. Ylva heeft de hele dag weer dapper mee gestapt en van alles genoten. In de bus was ze al in slaap gevallen en in de camper is ze gewoon verder gegaan. Zo'n immense stad maakt indruk op ons, laat staan op een kind.

Zelf nog een machine was gedraaid, op de hand gewassen, kopje thee gedronken en nu moe maar voldaan naar bed. Morgen is het ook weer vroeg dag want dan gaan we weer naar Sydney. Deze stad is te groot om in één dag alles te zien.

Welterusten en lieve groet Antoinette, Roel en Ylva xxx...

• 07 November 2012 - 18:21

Yvonne:

hallo,

ik zeg: oog voor detail. :-))
    wat zou die vrouw denken?? i'm sexy and I know it?? NOT!!!!
    geweldige foto!!

x yvon

• 07 November 2012 - 20:14

Jet&leon:

thats a ugli shitty whaletail
    big shot girl!!!