Canberra, de hoofdstad van Australië
Blijf op de hoogte en volg Fam
07 November 2012 | Australië, Holbrook
Na het ontbijt hebben we onze spulletjes opgeruimd en zijn we ondanks de regen toch op pad gegaan. Eerst even bij de Mc Donalds langs om te proberen of we de verslagen nu wel op onze site konden zetten. Gelukkig lukte dit (dus nu kunnen jullie weer bijlezen). Daarna richting Canberra city Centre. Alleen, er was niet veel "Centre". Het centrum van Canberra is een lange straat met daaraan alleen maar kantoorgebouwen, appartementen, ondersteunende diensten centrums en enkele winkels.
Dan maar naar een andere bezienswaardigheid van Canberra, het Capital Hill. En terwijl in Amerika Barack Obama opnieuw gekozen is tot president, liepen wij door het Capital Hill oftewel Parlementsgebouw van de hoofdstad van Australië. Een prachtig gebouw, met meer dan 3000 kunstwerken die voor het grootste gedeelte voor het publiek toegankelijk zijn en dat in 1988 voor 1,1miljard AUS$ gebouwd is en daarmee meteen het duurste gebouw ooit gebouwd in Australië.
Na ons bezoek aan het Parlementsgebouw zijn we naar de Black Montain Tower gereden. Dit is een televisietoren met uitzicht over de hele stad en weide omgeving. Echter vanwege het slechte weer was er nauwelijks iets te zien en dus zijn we ook hier onverrichter zaken teruggekeerd.
Op onze weg terug naar beneden zijn we wel nog langs enkele mooie uitzichtpunten gekomen en zijn we hier, ondanks het slechte weer, even gestopt om enkele "shotjes" te nemen.
Tja..... en dat was het dan zo'n beetje.... want meer had Canberra nu (of je moet van winkelen en winkelcentra houden) niet te bieden.
Canberra de hoofdstad van Australië, opgericht/gebouwd in 1912 als compromis tussen Sydney en Melbourne omdat deze er niet konden uitkomen wie van beiden de status van hoofdstad zou krijgen. Een kunstmatig gerealiseerde stad en dat was te merken ook. Een stad bestaande uit diverse soorten gebouwen, maar zonder "hart",cultuur en sfeer.
Wij vonden dat als je in Australië bent geweest je ook de hoofdstad moet hebben gezien. Maar ons is ze (en dat kwam niet alleen door het slechte weer) héél erg tegengevallen.
We waren van plan een hele dag in Canberra te blijven, maar doordat er niet veel te beleven en te zien viel én door het slechte weer, hadden we het al naar een halve dag gezien. We hebben toen eerst nog even een bakkie gedaan om ons vervolgens verder naar het zuiden te laten afzakken.
Onderweg zijn we allerlei regentypes tegen gekomen; zachte regen, harde regen, stortregen en echt genieten van de omgeving kun je dan ook niet omdat je je ogen nodig hebt op de weg.
En toen opeens gebeurde het..........Roel vroeg of ik niet ook eens een stuk wilde rijden. Ik wist niet wat ik hoorde. Al die tijd was het toch een beetje zijn mannelijke trots geweest om met onze joekel te rijden maar nu mocht ik het ook eens gaan proberen.
Voor de eerste keer in mijn leven heb ik links gereden. Moet zeggen dat het in het begin wel even wennen is, maar daarna valt het allemaal wel mee. En voor de rest is het natuurlijk goed gegaan en zijn we veilig en wel op onze camping in Holbrook gearriveerd .
Hier moest ik van mijn man nog even " mijn proeve van bekwaamheid" afleggen door de camper op zijn plaats te parkeren, maar natuurlijk was ook dit geen probleem en dus ben ik geslaagd!. Ondertussen regende het nog steeds en zijn we blij dat we een camper bij ons hebben want anders hadden we ook nog in de regen onze tent moeten opzetten en dat is echt iets voor mij (niét dus).
Na ons vaste avond ritueel nog even via de eigenaresse van de camping erachter proberen te komen wat er verwacht wordt van het weer van morgen, maar dat beloofd ook niet veel goeds: regen en storm! Mocht dat het geval zijn, dan zal morgen een lange reisdag worden want veel anders kun je met dit weer toch niet. We wachten maar af. Nu lekker slapen!.
Welterusten en tot morgen Antoinette, Roel en Ylva xxx .....
09 November 2012 - 10:54
Opi En Omi:
Hallo reizigers, jammer van het weer,maar zo schiet de reis wel op.Ylva oma vindt het jammer dat ze jouw zangtalent niet kan horen,maar ik weet dat je de liedjes van K 3 mooi mee kunt zingen. Wij wensen jullie een voorspoedige reis en geniet van alles wat je tegen komt.Dikke kus,opi en omi