Het noordelijkste punt van onze reis bereikt - Reisverslag uit Mareeba, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu Het noordelijkste punt van onze reis bereikt - Reisverslag uit Mareeba, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu

Het noordelijkste punt van onze reis bereikt

Blijf op de hoogte en volg Fam

17 Oktober 2012 | Australië, Mareeba

Na een heerlijke 1ste nacht in de camper en een lekker ontbijtje voor de camper (wat kan een gewone boterham met kaas en ham toch lekker zijn), zijn we met ons "gevaarte" op weg gegaan.

We zijn vertrokken richting het noordelijkste punt van onze reis, te weten: Port Douglas. We hebben dit gedaan via de Captain Cook Highway welke ons voer langs de geweldige kust van Great Barrier Reef. Onderweg zijn we nog gestopt bij een groepje parasailers. Ylva vond dit zo geweldig dat ze ook wilde, maar dat hebben we haar toch maar afgeraden.

Eenmaal in Port Douglas aangekomen bleek dit een heel leuk, maar ontzettend toeristisch stadje te zijn. Er lagen bijna alleen maar hotels en winkeltjes en je waande je zo in toeristisch Valkenburg. We hebben er onze camper geparkeerd en er rustig rondgelopen en gekeken. Persoonlijk vonden wij dat er veel Amerikaanse invloeden waren qua bebouwing en style van leven.
Natuurlijk hebben we ook nog een bezoekje gebracht aan het speeltuintje aan de rand van het strand. Dat is hier echt geweldig.

Daarna hebben we onze reis voortgezet via Mossman, Mount Molly naar Mareeba. Onderweg zijn we mooie vergezichten, prachtige bomen en aparte
gesteente tegengekomen. Vooral dat laatste heeft indruk gemaakt omdat we niet goed wisten wat het was. Eerst dachten we dat het enorme mierenhopen waren, maar we konden het ons niet voorstellen omdat het er zoveel waren. Dus toen maar de proef op de som genomen en er bij eentje gestopt. Ik heb er vervolgens met een stok proberen in te duwen, maar al snel bleek dat er geen beweging in te krijgen was en het gesteente was. Maar waar ze vandaan komen of wat de betekenis ervan is, daar zijn we nog niet achter.

In het centrum van Mareeba op zoek naar een Mc Donald want we wilden natuurlijk onze verslagen waar op de site zetten. Dit is gelukt, maar vraag niet hoe. Het openbaar netwerk bij de Mc Donald is zo zwaar belast, dat het enorm veel tijd kost om alles in te laden.

Daarna op zoek naar een camping. De ervaring van gisteren heeft ons n.l. geleerd dat we voor 18.00u op een camping moeten zijn, want anders gaan ze dicht. De eerste camping waar we aankwamen, hebben we maar niet gepakt. We hadden er niet zo'n goed gevoel bij en het was ook niet bepaald een lekkere buurt. Dan maar op zoek naar de volgende. Deze zag er iets beter uit en dus hebben we die maar genomen. Maar om te zeggen "wauw", nou nee. De camping is helemaal open en zo vanaf de weg te bereiken. Maar er staan genoeg caravans en de toilet en douchesruimtes zijn heel netjes. Voor 1 nachtje dus oké, maar vanaf morgen weer op zoek naar meer geciviliseerdere campings.

Na ons plekje te hebben uitgezocht en onze spulletjes uitgestald, begonnen met koken. En als jullie willen weten wat: het was echte Hollandse kost. We hadden wortelenstampot (helaas niet zo lekker als die van Bomma want die maakt de lekkerste "morenratsch" van heel de wereld) met kipschnitsel. Heerlijk...... en dat bij een temperatuur van +/- 30 graden.

Daarna met zijn drietjes de afwas gedaan. Ylva vind dat natuurlijk geweldig zo in zo' n wasruimte.
Ylva vind het hele camper gebeuren geweldig. Ze zit als een prinses in haar stoel vanachter alles te bekijken. Heeft haar eigen rollenspel met Nijntje (want die moet ook alles zien en wordt bovendien morgen 2 jaar en dus hebben we feest!). Doet af en toe een "tukkie" en denkt dat ze in de achtbaan zit als ze met haar stoel van links naar rechts zwiept als we door een "gebergte" rijden met enorme bochten. Kortom voor haar kan het niet stuk en ze vermaakt zich prima (en wij ook).

En nu, nu gaan er op tijd slapen want dat is het beste wat je kunt doen als je ergens bent waar je je niet helemaal 100% voelt. Dan is het nl.weer snel dag en dan kunnen we weer verder.

Welterusten en (hopelijk) tot morgen :) Antoinette, Roel en Ylva

• 21 Oktober 2012 - 23:11

Henk Massen:

Hallo Roel, Antoinett en Ylva, ik lees dat julli het camperen ook geweldig beginnen te vinden. Verder zien jullie natuurlijk geweldige dingen. De Barrier Reef lijkt me geweldig. Mooie foto's. Groetjes en een prettige reis veder. Blijg jullie verslagen lezen.

Henk M.