Van Innesfail naar Townsville - Reisverslag uit Townsville, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu Van Innesfail naar Townsville - Reisverslag uit Townsville, Australië van Fam Konings - WaarBenJij.nu

Van Innesfail naar Townsville

Blijf op de hoogte en volg Fam

19 Oktober 2012 | Australië, Townsville

Vannacht voor het eerst sinds ons verblijf in Australië een regenbui gehad. En dan niet zo'n regenbui als we in Kuala Lumpur gewend waren, maar gewoon een normaal mals regenbuitje. Altijd goed voor de bomen, planten en het gazon zullen we maar zeggen.

Na het ontbijt alles weer netjes opgeruimd en op weg gegaan. Vandaag hebben we uitgekozen als "een reisdag" zoals we dat noemen. Dat is een dag waarop we wat kilometers willen afleggen om zo bij een volgende bestemming met bezienswaardigheden te komen en om natuurlijk verder te geraken.

Onderweg vele mooie dingen tegengekomen, want ook terwijl je rijdt kun je veel moois zien. Zo zijn we als eerste gestopt bij een bananenplantage. Erg mooi om te zien hoe die bananen groeien en verzorgd worden. Vanaf het moment dat dat een beetje beginnen te groeien worden de trossen omwikkeld met zakken zodat de tros verder kan groeien en rijpen. En we zouden geen "Hollanders" zijn als we ons er niet eentje voor elk hadden meegenomen. Ze zijn nu wel nog hartstikke groen, benieuwd hoe lang ze nog nodig hebben eer ze gerijpt zijn.

Daarna langs de weg gestopt bij een paal waaraan een gevangen en gekookte vis hing. Deze hing er voor de fietsers die er passeerden en zich daar wat vanaf konden halen om op die manier voldoende zout binnen te krijgen.
Tevens hier hele mooie foto' s gemaakt van een water met prachtige waterlelies. Altijd weer mooi om dit in de vrije natuur te zien.

Onze weg vervolgd op zoek naar een gele M. Gelukkig kom je die ook hier in zowat elke plaats tegen. Hier een lekker bakkie leut gedronken en even van het feit gebruik gemaakt dat je hier gratis kunt internetten en dus weer de verslagen van de afgelopen twee dagen op onze site gezet. Daarnaast nog even snel een paar persoonlijke mails beantwoord en vervolgens weer vlug verder.

Na weer een tijdje gereden te hebben, zijn we een bordje tegen gekomen met daarop "Jourama Falls". En omdat we watervallen nu eenmaal mooi vinden, besloten om er naartoe af te buigen. Via een landweg en een weg door het woud, met hier er daar een riviertje waar we doorheen moesten rijden, bereikten we het nationale park waar we de auto konden parkeren.
Van daaruit was het nog een kleine 3 km lopen naar de waterval. Dit waren geen gewone drie kilometer, maar een prachtige wandeling door het bos over deels aangelegde paden en deels over stenen en bruggen. En Ylva (die Nijntje had meegenomen want Nijntje wilde ook wel eens een waterval zien) vond het allemaal geweldig en stapte dapper mee. Tussendoor liet ze Nijntje paardrijden op een stokje en dan weer zelf en ze was niet stuk te krijgen. Eenmaal bij de waterval aangekomen een prachtig uitzicht op een in 8 fases verdeelde val. Echter ook hier was de stroming niet super hevig omdat er de laatste tijd te weinig regen is gevallen. Vervolgens weer over de paden, rotsen en bruggen terug naar beneden.
We kunnen terug kijken op een prachtige wandeling door een prachtig stuk natuur.

Een en ander had langer geduurd dan verwacht en dus nu op weg naar Townsville waar we onze nacht zullen doorbrengen. Eenmaal in Townsville aangekomen bleek dit zo'n grote chaotische stad, dat we de camping die we voor ogen hadden niet konden vinden. Dus moesten we onze plannen aanpassen. Dan maar eerst even boodschappen doen want er moet vanavond toch nog gegeten worden. Tonen we bij de supermarkt buiten kwamen bleek de avond al te zijn ingevallen en dus werd het donker op de weg.

Eenmaal weer terug onderweg bleek deze duisternis niet prettig om te rijden en dus hebben we besloten om zodra we een camping tegenkomen, deze maar te nemen. Maar als een geluk bij een ongeluk bleek er een camping te liggen tegenover het park dat we morgen willen gaan bezoeken. Echter een klein probleempje, de receptie was al gesloten. Dan maar aanbellen en gelukkig kwam de mevrouw des huizes nog opendoen. Ze zei ons dat het verstandig was dat we besloten hadden van de weg af te gaan omdat deze veel te gevaarlijk is om s'nachts te rijden. Dit i.v.m. overstekende kangaroes en je wilt het niet op je geweten hebben dat je zo'n beestje aanrijdt. Haar verhaal verklaarde voor ons wel waarom we al zoveel kadevers van kangaroes langs de weg hadden zien liggen.

We zijn met onze camper naar onze plaats gereden, voorop gegaan door een golfkarretje met daarin de mvr des huises en Ylva (zoiets vind ze natuurlijk prachtig). Hebben ons geïnstalleerd, een hapje gegeten, nog wat getut en nu gaan we slapen. Het was wederom een mooi dag met mooie indrukken.

Welterusten en lieve groet Antoinette, Roel en Ylva xxx...

• 20 Oktober 2012 - 11:59

Alexander:

Veel succes met campings zoeken en pas maar op dat je die kangaroos inderdaad niet door je voorruit krijgt!

• 20 Oktober 2012 - 13:09

Claudia :

Vandaag jullie verslagen tot nu toe gelezen. Potverdikke klinkt nu al als een echte droomvakantie. Heerlijk.

Helaas zitten Ushi, Dre en ik nu op het bureau en dat is toch net wat anders.

Groetjes van ons.

Claudia

• 21 Oktober 2012 - 10:59

Juf. Hilde:

Hallo mama,papa en Ylva

Ik lees met veel plezier jullie belevenissen en wat ziet Ylva er gelukkig uit.
    Onze grote meid staat iedere keer weer prachtig op de foto's.
    Schattig en zeker mooie foto's.Weten jullie dat ik echt nieuwsgierig ben.
    Iedere avond kijk en lees ik als er weer iets nieuws op staat.
    Gelachen heb ik ook met juliie Nederlanders maar ik zou dat ook gedaan hebben,
    een lekkere banaan uit de vrije natuur!

Nog veel plezier en tot volgend bericht.
    Juf. Hilde

• 21 Oktober 2012 - 12:38

Anita, Stefan En Swen:

Hoi,

Sorry dat we ff niets hebben laten horen, maar we waren zelf nog een weekje er tussen uit gegaan.
    Wat een leuke verhalen en mooie foto's al. Goed om te horen dat alles tot nu toe goed verloopt en dat jullie genieten.
    We zullen deze week een keer proberen te skypen. Welk tijdstip zou dan de meeste kans van slagen hebben?
    Dikke knuffel, xxx

• 21 Oktober 2012 - 12:39

Anita:

Oeps, dacht dat het plaatsen niet gelukt was. Dus wat veel keertjes op de knop gedrukt.
    Hihihihi
    Anita

• 21 Oktober 2012 - 17:10

Ziva, Yenthe, Anneke En Guy:

Dag Ylva, antoinette en Roel,
    We liepen ver achter met het volgen van jullie reisverhaal. Ondanks dat we er regelmatig aan herrinnert worden door Ziva en iedere keer weer beloftes maken om te gaan kijken, is het nu dan toch uiteindelijk gelukt. Ik heb Ziva op schoot genomen en we hebben het hele verhaal doorgelezen. Prachtig gewoon!
    Wel super dat Ylva al die wandelingen zo dapper volbrengt, maar dat hadden we ook wel een beetje verwacht. De eerste dagen dacht Ziva bij elk vliegtuig dat ze zag dat Ylva erin zat. Ze heeft heel wat keren naar die vliegtuigen staan zwaaien. Vervolgens komt er geregeld wel een reactie bij dingen die ze op TV ziet en haar op de een of andere manier aan Ylva of Australie doet denken. Dit zorgt dan weer voor een hele reeks aan vragen. Dit wordt dan heel uitbundig besproken en overlegd tussen Ziva en Yenthe. Heel mooi om naar te luisteren en een teken dat die kleine koters elkaar toch wel hard missen.
    Het is in ieder geval goed om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Het lijkt me een heerlijk gevoel om in die korte tijd al zoveel mooie dingen te hebben meegemaakt en vervolgens te kunnen denken dat er nog heel veel mooie dingen gaan volgen. Geniet ervan, heel veel groetjes aan Ylva van Ziva en Yenthe. Tot binnenkort.
    Anneke, Guy, Ziva en Yenthe.

• 21 Oktober 2012 - 17:37

Opi En Omi:

Lieve Antoinette,Roel en Ylva,
    Wederom een mooi reisverslag, en Ylva wat fijn dat je Nijntje hebt meegenomen naar de watervallen,wat de bananen betreft groot gelijk om als echte Hollanders je slag te slaan, ik hoop dat ze tijdens het tijdperk Australië"nog zullen rijpen.We hebbenweer genoten en hopen dat julie morgen weer mooie dingen en verrassingen tegenkomen.
    Welterusten en tot morgen,opi en omi

• 21 Oktober 2012 - 20:05

Rebecca:

Hoi Antoinette, Roel en Ylva

Wat een heerlijke en mooie vakantie!
    Leuk dat jullie ons zo laten meegenieten.
    Fijn dat alles zo goed gaat met jullie en wat is Ylva een flinke meid!

Nog een hele fijne reis,
    Groetjes van ons drietjes en een knuffel voor Ylva

• 21 Oktober 2012 - 21:34

Marco En Monique:

Hoi lieve vrienden,

Goed te lezen dat alles kei goed met jullie gaat !! Wat een belevenis als we dit allemaal lezen.
    Avontuur genoeg. Goed dat alle vluchten goed zijn verlopen. En nu Roel, is het aan jou, om met die geweldige camper overal te geraken waar jullie hartje naar verlangde.
    Het is fijn om jullie verhalen te volgen, het doet ons ook goed om te zien dat het met jullie lieve
    en kleine meid OK is, geniet er maar lekker van, hebben jullie zeker verdiend !!! En ja vergeet zeker niet om ons allen hier op de hoogte te houden want dit is echt speciaal om jullie reis te mogen volgen.
    Voor de rest is hier alles OKIDOKI !!!!!.
    Laten jullie ons even weten of jullie ons antwoord op jullie persoonlijke mail hebben ontvangen.
    Tot vlug.
    Groetjes en een dikke knuffels M & M

• 22 Oktober 2012 - 03:03

Maike (nu Op Het Werk) :

Hoi hoi,

Ook wij lezen mee met jullie avonturen! En die Ylva, zeg. Wat een flinke meid dat ze die kilometers meeloopt. Maar dat heeft ze niet van een vreemde. Misschien kunnen we de meisjes nog een keertje laten skypen? Zal Benthe wel leuk vinden. Veilige reisdagen en geniet ervan. (Overbodige opmerking denk ik)

Groetjes Maike