Achter de wolken.......
Blijf op de hoogte en volg Fam
29 November 2012 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Na het ontbijt hebben we afgewassen, ons aangekleed, alles opgeruimd en om 9.20u zijn we van onze zeer mooie camping in Te Anau vertrokken. Eerst zijn we nog even naar het centrum gereden om te tanken en te kijken of we nog op internet konden, dit laatste is helaas niet gelukt en dus moet het verslag van gisteren nog even wachten.
Uiteindelijk zijn we om 9.30u vertrokken in eerste instantie in zuid-oostelijke richting. De reden waarom we eerst nog een stuk richting ZO moesten, is dat we om "Eyre Mountains" (een groot natuurgebied) heen moesten.
Om 11.15u na bijna twee uur weilanden, schapen, western vlaktes, bossen en verlaten wegen, hebben we het plaatsje "Five Rivers" bereikt. Het plaatsje bestond uit twee huizen en een café en daar zijn wij naar binnen gegaan om een bakkie te doen. Van buiten zag het eruit als een oude schuur, maar van binnen was het super gezellig en warm ingericht. We hebben daar een lekkere cappuccino gedronken en een overheerlijke brownie met slagroom gegeten. Heerlijk!.
Vanuit Five Rivers zijn we verder in, nu noordelijke richting gereden. Ondertussen werd het weer steeds grilliger en begon het steeds harder te regenen. Dit laatste is gewoon jammer omdat je door zulk mooi landschap rijdt, maar dat door de regen niet tot zijn recht komt. Dan maar even een tukkie doen terwijl manlief zelfs in dit weer af en toe stopt voor een foto.
Het was 12.30u toen we het plaatsje "Frankton" binnenreden en warempel een Mc Donalds zagen liggen. Ylva had het ook meteen gezien (die kunnen we na deze reis niet meer wijsmaken dat de gele M staat voor Motel) en vroeg of we gingen stoppen. Dit hebben we dan ook maar gedaan, kon zij even spelen en konden wij een poging doen om het verslag te plaatsen. Wonder bij wonder was er bij deze Mc Donalds wel een goede verbinding en dus is alles gelukt en zijn we weer helemaal bij.
Tegen 13.50u bereikten we Oueenstown waar we omdat het regende rechtstreeks naar de camping zijn gereden. Om daar te komen moesten we midden door het centrum waardoor we ontdekten dat dit wel een héél leuk en gezellig centrum was.
Nadat we hadden ingecheckt en de camper op zijn plek hadden gezet zijn we op ons gemakje richting het centrum gelopen. Het was inmiddels droog en de zon begon warempel ook nog te schijnen. Op ons gemakje zijn we door de straatjes geslenterd, weten we precies wat in welke souveniersshop te krijgen is, hebben we genoten van het uitzicht in de oude haven en hebben we informatie ingewonnen over een excursie die we misschien (afhankelijk van het weer) morgen willen gaan doen en over de wandeltochten over de Fox en Franz Jozef gletsjers. Daarna zijn we nog even in de supermarkt boodschappen gaan doen voor het avondeten en toen terug richting camping.
Terwijl de dames een beetje hebben getut en het eten klaargemaakt (wortelenstampot met vis), is Roel gaan hardlopen. Nadat hij terug was en gedoucht, hebben we gegeten ("mamma de stamppot is wel lekker, maar die van Bomma smaakt toch veel beter!" .....en bedankt van je dochter moet je het hebben), afgewassen, Ylva gedoucht en in bed gestopt, wat kleren op de hand gewassen en daarna met een kopje thee op de bank geploft. Het was vandaag, mede door de regen, geen spectaculaire dag en toch zijn we moe. We gaan dan ook, in tegenstelling tot de afgelopen dagen, vroeg naar bed.
Hopelijk geldt voor morgen: " na regen komt zonneschijn!.
Slaap wel en lieve groet Antoinette, Roel en Ylva xxx..
30 November 2012 - 08:52
Alexander:
Cappucino, brownies, brownies en cappucino. Er wordt heel wat af gesmikkeld en gesmult daar in NZ.
Zelf heb ik ook weer wat geleerd. Het was mij niet bekend dat Sisi met haar man in Nieuw Zeeland een gletsjer hebben ontdekt.
Zo zie je maar weer. -
30 November 2012 - 09:27
Yvonne:
hallo reizigers.
jammer dat het weer even tegenzit, hopelijk is het morgen wat beter.
maar het mag de pret niet drukken..en genieten doen jullie toch!!
heel veel plezier.
xxx yvonne -
30 November 2012 - 18:07
Juf.Hilde:
Hallo Ylva,mama en papa
Mama, je zou een boek kunnen schrijven, echt te gek, gewoon prachtig!
Ik ben iedere dag gewoon bij jullie.
En toch moet ik altijd lachen met jullie bakkie!!!
Ylva weer een mooie foto. Ik vraag me af is 't een knuffel of een verkleedpak.
Ik kijk weer uit naar morgen wat is er dan weer te beleven.
Dikke knuffel aan Ylva
Groeten Juf. Hilde -
01 December 2012 - 10:30
Linne Vanden Abbeele:
DIT IS EEN BERICHTJE VAN LINNE VOOR YLVA:
Lieve Ylva,
Hoe is het met je? Met mij gaat alles goed. Het is heel leuk in het klasje van juf Chantal. Gisteren is de Sint de klomp komen vullen in onze klas. We kregen stiften, letterstempels,pindanootjes, peperkoekjes en letterkoekjes. De Sint had een deugnietpiet bij!!! Die had overal zwarte handen achtergelaten: op de deur, bij de barbies en op de tafel!!! De juf heeft alles kunnen poetsen.
Ik speel nu heel veel met Brianna, maar ik mis je elke dag.
Ik hoop dat je je daar aan de andere kant van de wereld amuseert en dat je me alles kan vertellen als je terug bent. Heb je de koala's ook een zoen gegeven mijn mij???
Ik ga u verder een tekening maken voor de Sint. Het is hier nu licht en mijn papa zegt dat het bij jou dan donker is. Ik wens een goede nacht!!!
Welterusten en tot snel!!!
Je vriendinnetje,
Linne
-xxx- -
01 December 2012 - 20:06
Kajedile:
nog 4 en 7 keer slapen....
vol verwachting klopt ons hart.... we kijken er naar uit!!!
;-)